ONS VERHAAL

Al sinds zijn jeugd is de heer Karnaz op zoek naar de lekkerste soorten koffie. Vanuit zijn passie voor koffie, ontdekkingen van smaak en heerlijke aroma’s heeft hij zichzelf geschoold als barista en koffiebrander. Hij reisde hiervoor de hele wereld over, bezocht koffie producerende landen in Azië, Afrika en Zuid-Amerika.

In zijn eerste eetcafe in Den Haag begon hij met professionele apparatuur en cupping. Hoe kon het dat de verschillende soorten koffie die hij voor zijn klanten maakte anders of beter van smaak waren? De vele factoren die hier van invloed zijn overtuigden hem om op onderzoek te gaan. Hij schonk eerst Illy’s pure Arabica melange en later Segafredo’s. Met deze partners ging hij op zoek naar nieuwe smaken, melanges, aroma’s en koffiesoorten. Hij leerde hoe je als goede barista het verschil maakt en welke factoren je zelf kunt beïnvloeden om te komen tot de beste koffie voor de klant.

Jarenlang testte hij koffiesoorten, bezocht vele boeren en bezorgde met zijn collega’s overheerlijke koffies voor hun alsmaar groeiende klandizie. De heer Karnaz ontdekte daarmee hoeveel invloed het productieproces op de smaak en aroma’s van koffie heeft. De plant, boon, het klimaat, de ligging, droging en het branden.